В снежна обстановка се събуди столицата ни.  Още през нощта

...
В снежна обстановка се събуди столицата ни.  Още през нощта
Коментари Харесай

София се събуди под снежна завивка, 137 машини чистят улици и булеварди

В снежна конюнктура се разсъни столицата ни. 

Още през нощта заради  преваляванията от сняг започнаха обработки със смеси против замръзване и снегопочистване. Работата по снегопочистването е почнала към 04:00 ч. във високите места на Столична община, а сега се правят обработки във всички региони на територията на столицата. На терен са 137 снегогопочистващи машини към този час, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Фирмите, ангажирани със зимното разчистване на града, правят обработки със смеси против замръзване, както и избутване на сняг заради изобилните превалявания. Обработвани са улици и булеварди, по които се движи градския превоз, стръмни сектори и мостове, общинска пътна мрежа, както и Южната дъга на Околовръстен път и " Самоковско шосе ".

От Столична община допълват, че е почнало и почистването на съществени улици в кварталите в някои региони като " Лозенец ", " Витоша ", " Овча Купел " и стръмни сектори в " Слатина ". Работи се и в с. Плана, с. Железница, с. Пасарел, с. Бистрица в регион " Панчарево ".

Извършва се и опесъчаване и разчистване на планинските пътища на Природен парк " Витоша ": " Драгалевци - Алеко " и " Бояна - Златните мостове ".

В момента градският превоз в София се движи на всички места по нормалните си направления, се показва в известието.

Контролът на дейностите по снегопочистването се прави от екипи на Столичен инспекторат.

От Столична община припомнят на водачите на коли да употребяват транспортните средства, оборудвани за придвижване при зимни условия и да карат, спазвайки отдалеченост и със съобразена скорост.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР